Isnin, 17 Januari 2011 TUTORIAL UNTUK 'DELETE' AKAUN FACEBOOK

Time  berfacebook pagi tadi, seorang dari rakan facebook saya bertanya menerusi ruangan chat: 
"Bro tau x camne nak delete akaun facebook? ingat nk wat yang baru la." 

Ada sesetengah orang anggap kalau nak delete akaun Facebook hanya ada satu je cara iaitu dengan "mematikan" akaun. Kalau ada diantara korang yang pernah cuba untuk mematikan akaun dari Account Page, profil dan semua maklumat yang berkaitan dengan korang tidak boleh diakses oleh pengguna lain ataupun kawan - kawan korang. Korang boleh aktif kan semula akaun tu kalau korang nak. betul kan? Sekarang macam mana kalau ada yang betul-betul nak meninggalkan facebook dan sekaligus menghapuskan akaun dari Facebook? kalau korang dah tau cara ni, xperlu la baca tutorial ni ek. sebab ramai yang belum tau lagi cara ni.


Prosesnya senang je.

1. log in ke akaun korang

2. klik kat '
Account' yang ada kat atas sebelah kanan.

3. Pilih '
Help Center'

4. kat '
Help Center' tu, korang klik 'delete account' kat bahagian Common Searches.

5. Lepas tuh akan keluar
Facebook FAQs, klik soalan ' How do I permanently delete my account?'

6. Baca dan fahamkan jawapan yang diberikan oleh Facebook, kemudian kat bahagian jawapan tu korang klik kat hyperlink '
submit your request here'. Contoh ayat dia.

If you do not think you will use Facebook again and would like your account deleted, please keep in mind that you will not be able to reactivate your account or retrieve any of the content or information you have added. If you would like your account permanently deleted with no option for recovery, log in to your account and then submit your request here  <---- KLIK

7. lepas tu keluar pengesahan yang korang betul - betul nak delete akaun ni ke tak. korang just klik SUBMIT tu je kalau nak delete.

8. Lepas klik submit akan kuar benda nih. Kat sini Facebook perlukan pengesahan bahawa korang adalah pengguna profil ini.




9. Taip password korang dengan soalan keselamatan tuh. Lepas tu klik OKAY

Kalau korang malas sangat nak baca tutorial nih...korang boleh skip ke tutorial no 8, macam biasa kena login dulu laSKIP
Digg it StumbleUpon del.icio.us

11 comments:

fyna berkata... [Reply to comment]

gud info..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata... [Reply to comment]

tima kasih ye...

mALd!EyA berkata... [Reply to comment]

gud2~!
huhu..sebek dlu xtaw cre neh klu x..mst da delete fb dieya..(deactivate jek tem tuh..then,activate lik..huhu)

note:blom rser nk delete akaun fb..=p

S.3.V.3.N berkata... [Reply to comment]

@fyna: thankz

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ : thankz

@mALd!EyA : tu kire active dgn deactive je la kan. bkn delete trus. :P

byna berkata... [Reply to comment]

tq yep..pnh nk delete fb tp bile try sign in, jd cm bese..;) nk try buat la nti...

S.3.V.3.N berkata... [Reply to comment]

@byna: tu bkn delete..cuma deactive je. hehe. kalau nk delete try cara ni.

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

x faham dimana butang account account seting ada la jumpa

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

jika saya nak tutup akaun sy yg sudah kene hacked mcm mner yer bro..pless help me...sebab nme still nmpak laa..nak bukak kte dah xbole nk bukak..hmmm tQ

sweety aulia kirana berkata... [Reply to comment]

Yup

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Tq..i will try..

sharifah sabrina rina berkata... [Reply to comment]

Sy nk Tanya cmne nk delete akaun baru atas
nama yg sama,sy trbuat akaun baru....jadi bila sy Cuba log in akan keluar akaun baru tu...sy masih lg inginkan akaun Facebook( yg lama)
Harp dpt membntu, trima kasih....:-)

Labels

account (1) AirAsia (1) AK5218 (1) Alex Ferguson (1) anti virus (2) antivirus (1) autoblogwalking (1) basah (1) bersara (1) Bill Gates (1) billionaire (1) biodata ronaldo (1) BitDefender SafeGo (1) bola sepak (1) Brazil (1) broadband (1) Bundesliga (1) cantik (1) cara mengatasi (1) Carlo Anchelotti (1) celcom (1) champions league (1) Cheat Engine (1) Chelsea (2) Coca - cola (1) culik (1) David Bechkam (1) delete (1) dera (1) dunia (1) earn money online (1) English Premier League (2) EPL (5) facebook (4) fakta (2) gadis (1) gempa bumi (1) Glazer (1) google chrome (1) GP point (1) Guiness World Records (1) Gulliver's Travel's (1) hack (3) Handphone (1) Harry Redknapp (1) heart beat (1) highlight (1) ibu tiri (1) iklan (1) Jack Black (1) jantina (1) Jepun (1) Jose Morinho (1) jurney (1) kajian (1) kanak - kanak (1) kanser (1) kapal terbang (1) kecil (1) kelab terkaya. English Premier League (1) kering (1) kimia (1) komedi (1) komputer (2) Kuching (2) La Liga (1) laju (3) laptop (1) lelaki (1) line (1) lucu (1) mabuk (1) mala (1) Manchester United (3) matematik (1) mengira (1) metro (1) Microsoft (1) money (1) mozilla firefox (1) muda (1) new year 2011 (1) notepad (1) Nur Dania Qistina (1) onbux (1) orang kaya (1) Pepsi (1) PES2011 (1) PLKN (1) Program Latihan Khidmat Negara (1) ramalan (1) Real Madrid (1) Roman Abramovich (1) Ronaldo (1) Safee Sali (1) sarawak (1) sedu (1) senyum (1) Serie A (1) Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani (1) shoutbox (1) statik (1) tahun baru (1) terbabas (1) tidur (1) tips (7) Tottenham Hotspur (1) transfer (1) transfer window (1) transfer windows (1) tsunami (1) tutorial (6) wanita (1)
 
Copyright 2010 S.E.7.E.N H.O.L.I.C
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint