Khamis, 27 Januari 2011 LINDUNGI FACEBOOK ANDA DENGAN BITDEFENDER SAFEGO


BitDefender, pemenang award "provider of innovative internet security solutions", telah memperkenalkan BitDefender SafeGo BETA yang merupakan sebuah aplikasi yang menggunakan teknologi canggih BitDefender scanning untuk dimuatkan kedalam rangkaian sosial. Di reka untuk digunakan pada berbagai rangkaian sosial, BitDefender SafeGo  ini sedang diuji BETA di Facebook. Melalui kaedah yang ringkas, aplikasi BitDefender SafeGo ini menyemak tahap privasi pengguna dan mengenalpasti maklumat peribadi yang dapat dilihat oleh orang lain. Aplikasi ini juga melindungi wall penguna, mesej di dalam inbox dan komentar daripada link yang berbahaya dan meneliti kandungan fail yang dikongsikan seperti video dan gambar. 





Dengan mengunakan aplikasi ini, pengguna akan menerima:

1. Perlindungan Privasi - pengguna akan diberi amaran bilakah mereka harus mengubah tetapan untuk privasi supaya maklumat peribadi mereka tidak terdedah.

2.Imbasan automatik-pengguna hanya perlu menekan butang "scan now" untuk mendapatkan gambaran keselamatan status mereka.

3. Perlindungan sepanjang masa- akaun Facebook dilindungi walaupun ketika pengguna tidak log masuk ke Facebook.

4. Perlindungan untuk rakan - pengguna memiliki kemampuan untuk memberitahu rakan-rakan mereka tentang link yang telah dijangkiti didalam akaun mereka.




Untuk mendapatkan maklumat tambahan mengenai SafeGo BitDefender ini, sila layari laman 

*BitDefender SafeGo app di http://apps.facebook.com/bd-safego/.

*Website BitDefender 


sumber gambar: Google
Digg it StumbleUpon del.icio.us

5 comments:

princeduyong berkata... [Reply to comment]

nice info...thanks bro..

NuSaNa NoSa 91 berkata... [Reply to comment]

bitdefender mmg best.. he3~ ^_^

p/s: wahh~ dh tukar layout.. simple je.. dan cntik.. suke~ btw, knp buang shoutbox?? =.=

YUL berkata... [Reply to comment]

betul kew? tp skrg aku bukan pengguna tegar fb lg. hehehehe

S.3.V.3.N berkata... [Reply to comment]

@princeduyong

Welcome..sila datang lagi ye. ^ ^

S.3.V.3.N berkata... [Reply to comment]

@Keen: simple. nnti berat korg x nak dtg lg.hehe. shoutbox adalah. kat sidebar tu. di hide kan je.

@YUL: ish hebat2. sy xdpt nk tgglkn facebook. mayb YUL boleh kongsi kn rahsia berhenti ber'FB'. hehe.

Labels

account (1) AirAsia (1) AK5218 (1) Alex Ferguson (1) anti virus (2) antivirus (1) autoblogwalking (1) basah (1) bersara (1) Bill Gates (1) billionaire (1) biodata ronaldo (1) BitDefender SafeGo (1) bola sepak (1) Brazil (1) broadband (1) Bundesliga (1) cantik (1) cara mengatasi (1) Carlo Anchelotti (1) celcom (1) champions league (1) Cheat Engine (1) Chelsea (2) Coca - cola (1) culik (1) David Bechkam (1) delete (1) dera (1) dunia (1) earn money online (1) English Premier League (2) EPL (5) facebook (4) fakta (2) gadis (1) gempa bumi (1) Glazer (1) google chrome (1) GP point (1) Guiness World Records (1) Gulliver's Travel's (1) hack (3) Handphone (1) Harry Redknapp (1) heart beat (1) highlight (1) ibu tiri (1) iklan (1) Jack Black (1) jantina (1) Jepun (1) Jose Morinho (1) jurney (1) kajian (1) kanak - kanak (1) kanser (1) kapal terbang (1) kecil (1) kelab terkaya. English Premier League (1) kering (1) kimia (1) komedi (1) komputer (2) Kuching (2) La Liga (1) laju (3) laptop (1) lelaki (1) line (1) lucu (1) mabuk (1) mala (1) Manchester United (3) matematik (1) mengira (1) metro (1) Microsoft (1) money (1) mozilla firefox (1) muda (1) new year 2011 (1) notepad (1) Nur Dania Qistina (1) onbux (1) orang kaya (1) Pepsi (1) PES2011 (1) PLKN (1) Program Latihan Khidmat Negara (1) ramalan (1) Real Madrid (1) Roman Abramovich (1) Ronaldo (1) Safee Sali (1) sarawak (1) sedu (1) senyum (1) Serie A (1) Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani (1) shoutbox (1) statik (1) tahun baru (1) terbabas (1) tidur (1) tips (7) Tottenham Hotspur (1) transfer (1) transfer window (1) transfer windows (1) tsunami (1) tutorial (6) wanita (1)
 
Copyright 2010 S.E.7.E.N H.O.L.I.C
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint